18 Ekim 2013 Cuma

fıstık ezmesi kremalı kakaolu kek

ismi uzun di mi? orijinal ismi daha da uzun artistler! chocolate cupcake with peanut butter frosting. yaaa, nooldu kaldınız di mi?

o kadar güzel oldu ki, her hafta yapıyorum ben bundan. mersine dönünce red velvet cupcake yapıcam, böylece beş cupcake çeşidimi tamamlamış olcam, sonra da çocuk yapıp onları obezleştiricem! ya da belki cupcake dükkanı açarım mersinde. bilemedim. tabi önce adam gibi bi sıkma torbası almam lazım ki kekleri insan gibi süsleyebiliim, böyle yamuk yumuk keklerim oluyo hep.



alın size de tarif, bebelerinizi obez yapmak isterseniz gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

keki için
- 2 cup un
- 3/4 cup şeker
- 1 cup süt
- 2 yumurta
- 90 gr tereyağ
- bir baket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao

kreması için
- 1 cup fıstık ezmesi
- 50 gr tereyağ
- 1/2 cup pudra şekeri
- 100 ml krema

şekeri ve yağı iyice çırpıp (iyice derken böyle yumuşacık olcak, fluffy durcak) içine yumurtaları birer birer ekleyin (bi yumurta, 30 saniye çırpma, bi yumurta daha yani). geri kalan kuru malzemeleri ayrı bi kapta iyice karıştırın, sonra süt dahil hepsini bir araya getirip homojen karışım elde edin. kek bu. muffin kaplarına paylaştırıp 180 derecede 20 dakika pişirin.

krema için de, krema hariç tüm malzemeleri iyice çırpın, pudra şekeri erisin tamamen. en son kremayı ekleyip bi iki dakika da öyle çırpın. soğumuş keklerin üzerine sıkma torbasıyla paylaştırın. voila!

dukan'a ihanetimi fark ettiniz değil mi?

Hiç yorum yok: